Shark Stanley coming to the Netherlands (Dutch only)

Vandaag komt het boek De avonturen van Shark Stanley & vrienden naar Nederland. Het boek gaat over de hamerhaai Stanley, die zich samen met zijn vrienden inzet voor bescherming van de haaien en koraalriffen. Zijn boodschap is eenvoudig: samen kunnen we ervoor zorgen dat haaien behouden blijven, door ervoor te zorgen dat zowel zij als hun leefwereld worden beschermd.

Wie zijn steun wil betuigen voor het instellen van haaienreservaten als maatregel tegen kleiner wordende haaienpopulaties, kan dit doen door afbeeldingen van Shark Stanley en zijn vrienden te downloaden, te printen en een foto te nemen op een bijzondere plaats, die laat zien waar jij vandaan komt. Wanneer je deze foto deelt op social media met #SharkStanley, sluit je je aan bij een  groep van duizenden mensen wereldwijd die haaienbescherming steunen.

Op de Nederlands-Caribische eilanden Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten gaat het niet goed met de haaien en zijn de populaties in de afgelopen decennia sterk afgenomen. Wat weinig mensen weten, is dat hier nog veel karakteristieke soorten  voorkomen, zoals walvishaaien, hamerhaaien en tijgerhaaien en dat zij een belangrijke rol spelen voor het hele ecosysteem in de zee. Effectieve bescherming is nodig om een verdere  daling van deze soorten tegen te gaan en zo te helpen bij het behoud van haaien.

De haaien hebben onze hulp nodig! Kijk verder op de website voor meer informatie over haaienbescherming in de Nederlandse Cariben, of kijk hier voor de downloads van Shark Stanley & Vrienden en de Nederlandse vertaling van het boek.