Save Our Sharks lanceert SOS Dive Buddies

2 februari 2019, Duikvaker Houten – Vandaag heeft Save Our Sharks haar eerste Dive Buddies verwelkomd. Patrick van Brienen van The Exhibition Company (organisator Duikvaker) en Linda Ferwerda van DuikenInBeeld hebben als eerste namens hun organisaties toegezegd dat zij zich sterk maken voor haaienbescherming door alleen verantwoord duiken met haaien te propageren en duurzaam te duiken met zo min mogelijk impact op het milieu en het onderwaterleven.

Het is geweldig dat Patrick en Linda onze eerste Buddies zijn geworden,” zegt Irene Kingma, projectleider van Save Our Sharks. “Deze organisaties steunen ons al jaren en zijn een voorbeeld van hoe je als ondernemer je in kan zetten voor duurzaamheid in de duiksport.”

Save Our Sharks vraagt dit jaar tijdens de Duikvaker aan alle duikorganisaties om zich aan te sluiten bij het SOS Buddy netwerk. Wereldwijd wordt een kwart van alle haaiensoorten bedreigd met uitsterven door visserij en het verlies van geschikt habitat. Publieke steun voor beter beheer en bescherming is essentieel om hier een verandering in te brengen. En duikorganisaties zijn hiervoor de perfecte ambassadeurs.

“Wij weten al jaren dat duikers een speciale band met haaien hebben, wie wil niet een walvishaai, hamerhaai of mantarog onder water tegen komen!” aldus Kingma. “De Dive Buddies zijn dan ook een logische volgende stap. We hopen een groot netwerk haaienvrienden op te bouwen, waarin we ieder op onze eigen manier aan een betere wereld voor haaien werken.”

Linda Ferwerda (Duikeninbeeld) en Patrick van Brienen (Organisator Duikvaker)