Bijzondere aanwinst in de Hallen Amsterdam

Op 20 juni opent in de Hallen Amsterdam de bijzondere pop-up store #Sharkstrong. In het kader van Dutch Caribbean Shark Week worden hier een week lang unieke designproducten verkocht geïnspireerd op haaien. Alle producten zijn speciaal voor de winkel ontworpen en op een duurzame wijze geproduceerd. De collectie bestaat o.a. uit sieraden, tassen, kaarten en accessoires voor in huis. De winkel wordt speciaal geopend vanwege Dutch Caribbean Shark Week, een week waarin het hele koninkrijk in het teken staat van bescherming van haaien in al onze wateren.

Ontwerpers

Dat haaien inspirerende dieren zijn bewijzen de uiteenlopende producten in de Pop-Up store. Een kleine greep uit het aanbod:

Inge van Bruggen van Studio MolaMola is gefascineerd door de vloeiende en gracieuze manier van bewegen van haaien en roggen. Haar stijlvolle tassen en kussenslopen zijn gemaakt van ecologische stoffen met een prachtig, grafisch haaienpatroon waarin die vloeiende beweging herkenbaar is.

Keren Asaf, van Bonny Rabbit, laat zich voor haar stoere en offbeat sieradencollectie graag inspireren door de stad én het dierenrijk. Zo ook voor deze simpele, maar prachtige ketting  met een koperkleurige haai.

Met de ‘Haai’ ring van Marlieke Wijnakker, de ontwerpster achter 3D studio Vormvrij, blijf je na het dragen nog lang bewust van de kwetsbare positie van haaien. Letters aan de binnenkant van de ring zorgen ervoor dat het woord ‘haai’ nog even in je vinger staat gedrukt wanneer je hem afdoet.

De Spaanse ontwerpster Pupapop gelooft dat je bij dagelijkse bezigheden best even stil kunt staan bij bedreigde diersoorten. Op alledaagse gebruiksvoorwerpen als placemats en onderzetters maakt ze gebruik van eigenzinnige patronen en dessins waarin haaien en roggen te herkennen zijn. Op deze manier blijf je dagelijks herinnerd aan de noodzaak deze dieren te helpen.

De winkel opent aan Hannie Dankbaarpassage 5 in de Hallen en is van 20 t/m 26 juni geopend op de volgende tijden:

Maandag: 13:00-18:00

Dinsdag-Vrijdag 12:00-18:00

Zaterdag: 11:00-17:30

Zondag: 11:00-16:00

De collectie is binnenkort ook online verkrijgbaar in de webwinkel van Save our Sharks op www.saveoursharks.nl/webshop.