Teken de petitie!

WordPress databasefout: [Unknown column 'wp_dk_speakout_petitions.custom_field6_label' in 'field list']
SELECT wp_dk_speakout_signatures.*, wp_dk_speakout_petitions.title, wp_dk_speakout_petitions.custom_field_label, wp_dk_speakout_petitions.displays_custom_field, wp_dk_speakout_petitions.custom_field2_label, wp_dk_speakout_petitions.displays_custom_field2, wp_dk_speakout_petitions.custom_field3_label, wp_dk_speakout_petitions.displays_custom_field3, wp_dk_speakout_petitions.custom_field4_label, wp_dk_speakout_petitions.displays_custom_field4, wp_dk_speakout_petitions.custom_field5_label, wp_dk_speakout_petitions.displays_custom_field5, wp_dk_speakout_petitions.custom_field5_values, wp_dk_speakout_petitions.custom_field6_label, wp_dk_speakout_petitions.displays_custom_field6, wp_dk_speakout_petitions.custom_field6_value, wp_dk_speakout_petitions.custom_field7_label, wp_dk_speakout_petitions.displays_custom_field7, wp_dk_speakout_petitions.custom_field7_value FROM `wp_dk_speakout_signatures`, `wp_dk_speakout_petitions` WHERE wp_dk_speakout_signatures.petitions_id = wp_dk_speakout_petitions.id AND wp_dk_speakout_signatures.petitions_id = '1' ORDER BY wp_dk_speakout_signatures.id DESC LIMIT 0, 10

Haaien zijn onmisbaar voor een gezonde oceaan. Wereldwijd worden ze met uitsterven bedreigd door menselijk handelen. Wij kunnen ervoor zorgen dat deze fantastische dieren voor de toekomst behouden worden.

Als u vragen heeft over de petitie, bezoek dan de pagina met veelgestelde vragen

Save Our Sharks petitie

Geachte staatssecretaris Van Dam,

Onze wateren worden sinds mensenheugenis bewoond door haaien, die dienen als beschermers van de zee. In de laatste jaren zijn hun aantallen sterk afgenomen als gevolg van onverantwoordelijk menselijk handelen en de mogelijkheid bestaat nu dat we deze prachtige dieren daadwerkelijk zullen verliezen. Haaien planten zich bijzonder traag voort en zijn daardoor extra gevoelig voor overbevissing. Recent onderzoek wijst uit dat een op de vier haaiensoorten bedreigd is met uitsterven en de populaties van sommige soorten zijn al met meer dan 90% afgenomen.

Wij roepen u op om haaien en roggen in onze zeeën te beschermen tegen overbevissing en ontvinninspraktijken. Zowel de wateren in de Nederlandse Cariben, als de Noordzee bevatten een grote soortenrijkdom aan haaien en roggen die een vitale rol spelen in de gezondheid van het mariene ecosysteem.

Om deze kwetsbare dieren effectief te beschermen vragen wij u om:

• Een verbod voor het ontvinnen van haaien in Nederlands-Caribische water en beperking van de handel in haaienvinnen en andere haaienproducten;

• Implementatie van beschermingsmaatregelen voor alle haaien- en roggensoorten in de wateren van het Nederlands Koninkrijk;

• Aanmoediging van grensoverschrijdend beheer van soorten in de gehele Caribische regio door het vastleggen van kwetsbare en bedreigde haaien- en roggensoorten in het SPAW-protocol.

Uw leiderschap is nodig voor het behoud van haaien in ons Koninkrijk voor de toekomst.

Alvast bedankt,

%%je handtekening%%

1,217 handtekeningen

Deel deze petitie met uw vrienden / Share this petition with your friends:

     

Meest recente handtekeningen

Onze nieuwsbrief via de mail ontvangen?
  • Haaiensoorten


    In de zeeën rond Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten zwemmen een aantal iconische haaiensoorten, zoals hamerhaaien en tijgerhaaien. Op en rond de koraalriffen van de eilanden vinden haaien essentiële leefruimte met kraamkamers en voedselbronnen.


  • Help ook!


    De Save our Sharks campagne richt zich op de bescherming van Nederlands Caribische haaien. Samen met eilandbewoners, duikers en lokale vissers zoeken we naar oplossingen op maat en effectieve bescherming.  Jouw hulp vormt de ontbrekende schakel om onze haaien te behouden. Door het tekenen van onze petitie, waarin wij beleidsmakers oproepen tot het invoeren van effectieve beschermingsmaatregelen, steun jij het behoud van haaien in ons Koninkrijk voor de toekomst.

Flyer