Dutch Caribbean Shark Week- 18 t/m 26 juni

Van 18 t/m 26 juni staat het Koninkrijk in het teken van haaien tijdens Dutch Caribbean Shark Week. In zowel Nederland, als op de eilanden Bonaire, Curaçao, Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten worden verschillende activiteiten georganiseerd waarmee aandacht wordt gevraagd voor betere bescherming van haaien. Jörgen Raymann is ambassadeur van Save our Sharks, dat Dutch Caribbean Shark Week organiseert. Hij geeft op 18 juni in Rotterdam de aftrap en zal de eilanden tijdens de week bezoeken.

Activiteiten
In Nederland vindt op 18 en 19 juni een haaienweekend plaats in de Koninklijke Burgers’ Zoo in Arnhem, met informatietafels, lezingen, rondleidingen en een speurtocht voor de kinderen. En vanaf maandag is er in de Hallen in Amsterdam een tijdelijke Shark pop-Up store waar speciaal voor haaienweek ontworpen producten worden verkocht geïnspireerd op haaien. Het assortiment bestaat uit unieke accessoires voor in huis, kleding, kaarten, sieraden, tassen en kunst. Bij verschillende stranden en aquaria in Nederland kunnen mensen deelnemen aan speciaal voor Dutch Caribbean Shark Week georganiseerde activiteiten en evenementen, zoals lezingen, filmavonden en nature walks om eierkapsels van haaien en roggen te vinden. De afsluiting van de week vindt plaats in Sea Life Scheveningen.

Ook op de eilanden staan er de hele week bijzondere activiteiten op het programma. Zo is er onder meer een Shark Color Run op Saba, een Shark Splash fun dag op Sint Eustatius, een kajaktoer op Curaçao, een kunstwedstrijd op Bonaire en op Sint Maarten zijn er bijzondere duiksafari’s op plekken waar je haaien kunt zien. Naar goed Caribisch gebruik staan de avonden in het teken van festiviteiten met muziek en eten voor bewoners én bezoekers. De populaire Curaçaose zanger Tio Ali heeft speciaal voor Dutch Caribbean Shark Week een kinderliedje geschreven dat hij op verschillende momenten ten gehore zal brengen.