Jörgen Raymann komt op voor haaien

De in Nederland, Suriname en de Antillen populaire cabaretier Jörgen Raymann gaat zich als ambassadeur van Save our Sharks inzetten voor de bescherming van haaien.

Jörgen Raymann: “Ik ben gek op de oceaan en op alles wat er leeft. Als Surinaamse Nederlander en frequent bezoeker van de Caribische eilanden voel ik me bovendien verbonden met het Caribisch gebied. Haaien zijn niet alleen bijzondere dieren om te zien, maar zijn ook van onschatbare waarde voor het gezond houden van het koraalrif. Daar hebben lokale vissers natuurlijk belang bij, want een gezond rif leidt tot meer vis en hogere visvangsten. Ook zijn haaien van groot economisch belang: duiktoeristen komen liefst naar plekken waar ze haaien kunnen zien”.

Tijdens Dutch Caribbean Shark Week, van 18 tot 26 juni, staat het Koninkrijk in het teken van haaien en worden er verschillende activiteiten georganiseerd in Nederland en op Bonaire, Curaçao, Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten. Na de aftrap in Nederland reist Jörgen Raymann af naar het Caribisch gebied. Hier bezoekt hij diverse evenementen en gaat hij in gesprek met bewoners, vissers, politici en journalisten.

“De haaien die rond de eilanden leven zijn voor mensen volstrekt ongevaarlijk”, aldus Raymann, “dat is iets waar veel mensen nog niet genoeg van op de hoogte zijn. Ik hoop te kunnen bijdragen aan een betere bescherming van haaien en waar nodig hun imago op te kunnen vijzelen!”