Dutch Caribbean Shark Week komt eraan

Van 3 t/m 11 juni vindt de derde editie van Dutch Caribbean Shark Week plaats. Een week lang staat het hele Koninkrijk in het teken van haaien. In zowel Nederland, als op de eilanden Saba, St. Eustatius, Sint Maarten, Aruba, Bonaire en Curaçao worden verschillende activiteiten georganiseerd waarmee aandacht wordt gevraagd voor betere bescherming haaien. Gedurende de week staan er verschillende leuke en educatieve activiteiten op de agenda. Zo worden er speurtochten, haaienquizzen, strandwandelingen, duiktrips, filmvertoningen en feestavonden georganiseerd.

De hele week staan er leuke activiteiten op de agenda op het gebied van wetenschap en educatie. Zo worden er in Nederland een eikapselwandeling georganiseerd, is er een haaienmerk-expeditie op de Noordzee, meerdere filmvertoningen, een speurtocht in de Koninklijke Burgers’ Zoo en kunnen kinderen in Sea Life Scheveningen de hele week hun kennis testen met een speciale haaienquiz. Op Curaçao worden is samenwerking met het lokale zeeaquarium en het Sambil winkelcentrum meerdere activiteiten georganiseerd voor zowel volwassenen als kinderen. Ook op Sint Maarten vinden meerdere evenement plaats met haaien als thema. Bovendien krijgen schoolkinderen op het eiland bezoek van haaienexperts. Op Bonaire hebben de Junior Rangers een film gemaakt over het koraalrif en in het Washington Park Museum zal een haaiententoonstelling ingericht worden waar kinderen worden opgeleid tot haaienambassadeur. Op Aruba is onder andere het bezoekerscentrum ingericht met haaieninfo en op Saba net als voorgaande jaren het hele eiland betrokken bij de week. Op Sint Eustatius zal de haaienweek letterlijk centraal staan met een groot haaien-hoofdkwartier midden in Oranjestad. En dit is slechts een kleine greep uit het aanbod. Er is nog veel meer te beleven rond het thema. De meeste activiteiten zijn bedoeld voor jong en oud en voor bestaande en nieuwe fans van deze bijzondere en waardevolle dieren.

Zo Kan Het Ook 

Projectambassadeur Jörgen Raymann zal tijdens Dutch Caribbean Shark Week weer een bezoek brengen aan de Caribische eilanden en op Aruba en Curaçao zal hij zijn nieuwste voorstelling “Zo kan het ook” spelen als bijdrage aan de lokale organisaties. Raymann wordt dit jaar vijftig en kijkt nét iets anders tegen het leven aan dan op zijn dertigste. Hij denkt zelf dat het géén midlifecrisis is, maar klopt dat wel? Alles gaat in ieder geval ietsje anders dan voorheen. Nooit gedacht dat alles nu beter zou zijn dan vroeger. Maar volgens Raymann is het toch echt zo. “Zo Kan Het Ook” is een avond filosoferen tegen de draad in en even niet meegaan met de waan van de dag. Het leven lacht je toe als je keihard terug durft te lachen. Kaarten voor de shows op Aruba en Curaçao zijn lokaal te verkrijgen.

 

Voor meer informatie over de losse evenementen en de programma’s, bekijk de pagina van Haaienweek of volg ons op sociale media: