I Love Sharks selfie challenge 

Laat zien waarom jij van haaien houdt!

Haaien hebben geen al te best imago. Mensen zien de haai als bloeddorstige wezens die niets liever doet dan azen op surfers en zwemmers. Het tegendeel is echter waar. Haaien zijn vaak juist schuchtere dieren, die, wanneer je met hen duikt, het liefst op gepaste  afstand blijven. Ze zijn dus ongevaarlijk voor mensen. Maar ze zijn wel heel erg belangrijk voor het in stand houden van de natuurlijke balans in het ecosysteem. En haaien zijn voor veel duikers een reden om naar een gebied te reizen waar ze voorkomen. Dat is weer goed voor het toerisme en daarmee de economie. Er is dus genoeg reden om juist groot fan te zijn van haaien. Toch worden ze met uitsterven bedreigd, wat deels te maken heeft met het vooroordeel dat hen achtervolgt.

Jullie kunnen ons helpen om het imago van haaien op te vijzelen. Dat kan met de I Love Sharks selfie challenge. Hiermee kun jij iedereen laten zien waarom jij van haaien houdt. Een beter imago draagt bij aan betere bescherming. En dat is hard nodig.

Doe je mee? Dan kan met drie simpele stappen: 

  1. Bedenk waarom jij haaien mooi en belangrijk vindt of kies één van de door ons al ingevulde redenen.
  2. Maak een foto van jezelf met het uitgeprinte  “I Love Sharks” bordje of deel een al ingevulde afbeelding van hieronder.
  3. Post de foto en jouw eigen reden of de gekozen reden op sociale media met de hashtag #ILoveSharks

Wij houden op onze eigen social media een gallery bij van de leukste selfies, dus wil je niet alleen helpen haaien te beschermen, maar ook gaan voor jouw claim to fame, doe dan extra je best!

Op alle evenementen die tijdens Dutch Caribbean Shark Week in Nederland worden georganiseerd kun je in de speciale I Love Sharks selfie booth ook een foto maken en delen.

Download en print de I Love Sharks bordjes hier:

Je kunt ook je steun voor haaien en onze campagne laten zien door de I Love Sharks cover toe te voegen aan je profielfoto op Facebook of Twitter: