Voorbereidingen Dutch Caribbean Shark Week in volle gang

De vierde editie van Dutch Caribbean Shark Week vindt plaats van zaterdag 9 tot en met zondag 17 juni, 2018. De St. Maarten Nature Foundation, Saba Conservation Foundation, Stenapa op St. Eustatius, STINAPA Bonaire, Carmabi op Curacao, Arikok op Aruba en de Nederlandse Elasmobranchen Vereniging in Nederland zijn druk bezig met de voorbereidingen van een programma vol met leerzame en vermakelijke activiteiten. Het doel van alle activiteiten is om aandacht te vragen voor haaienbescherming in de Nederlandse Cariben en daarbuiten.

De geplande activiteiten van dit jaar zijn bijvoorbeeld een haaienmerktrip, quizzen, lezingen, schoollessen, een haaiencursus voor duikers en verschillende evenementen in Nederlandse dierentuinen en aquaria. Maar ook feestjes, speurtochten, een haaienkunstwedstrijd, foto- en kunstexposities, sportevenementen, filmavertoningen en een haaienbootrace staan dit jaar op het programma.

Met de organisatie van Dutch Caribbean Shark Week probeert het Save Our Sharks project de boodschap over te brengen dat haaienbescherming niet alleen heel belangrijk is voor het mariene ecosysteem, maar dat haaien ook een belangrijke trekker kunnen zijn voor bijvoorbeeld duiktoerisme op de Nederlands-Caribische eilanden.