Leren over haaienbescherming tijdens Dutch Caribbean Sark Week

Van 9 tot en met 17 juni 2018 organiseert Save Our Sharks de vierde editie van Dutch Caribbean Shark Week. Tijdens deze week zullen tegelijkertijd op de Nederlands-Caribische eilanden (Aruba, Bonaire, Curaçao, Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius) en in Nederland activiteiten georganiseerd om aandacht te vragen voor haaien en hun belang voor de oceanen. Het doel is om hier zo veel mogelijk mensen mee te bereiken en daarom zijn we een partnerschap aangegaan met ‘s werelds grootste duikorganisatie, PADI. Dit jaar doen meerdere duikcentra met PADI-instructeurs tijdens de week mee om aandacht te vragen voor de haai door het aanbieden van de AWARE Distinctive Specialty duikcursus: Shark Conservation Diver.

Wilt u als duiker de cursus volgen tijdens Dutch Caribbean Shark Week? Neem dan contact op met één van de deelnemende duikcentra!

  • Organiseert Save Our Sharks editie van de AWARE Shark Conservation Specialty op 9-10 juni 2018

  • Organiseert de AWARE Shark Conservation Specialty in het weekend van 8-9-10-11 juni 2018 in Zeeland

  • Met de organisatie van de haaienweek probeert het Save Our Sharks project duidelijk te maken dat de bescherming van haaien niet alleen belangrijk is voor het ecosysteem onder water, maar dat het duiken met haaien in de Caribische Zee ook toeristen naar de eilanden kan brengen. Veel duikers hebben de wens om met haaien te kunnen zwemmen en als groep zijn zij een belangrijke voorvechter voor de haaienbescherming.

    In samenspraak met duikers en duikorganisatie PADI is het idee ontstaan om tijdens de haaienweek meer Shark Conservation Divers te creëren. Met de cursus wordt duikers geleerd dat haaien van vitaal belang zijn voor zee-ecosystemen, maar dat hun aantallen nemen wereldwijd (sterk) afnemen. Zij komen meer te weten over waarom haaien zo belangrijk zijn en wat de redenen zijn waarom haaienpopulaties zo sterk afnemen. De cursus bestaat mogelijk uit twee duiken maar kan ook alleen op het droge als educatief programma plaatsvinden. Iedere PADI Open Water Scuba Instructeur kan de certificering aanvragen voor AWARE Shark Conservation Diver Distinctive Specialty Instructor.

Wilt u met uw duikcentrum meedoen? Laat het ons dan weten!